Bra tips när du ska anlita en revisor

Först och främst är det skillnad på ”revisor” och ”redovisning”. En revisor ska granska ett företag och ska därför vara helt fristående från ditt företag. Om det i stället gäller redovisning så är det en löpande arbetsuppgift som du kan sköta själv eller anlita en redovisningsbyrå om gör det. Det finns fördelar med att sköta redovisningen själv då den talar om hur det går för ditt företag.

Detta gör en revisor

Det är inte säkert att du behöver en revisor till ditt företag. Stora aktiebolag med fler än 3 anställda på helårsbasis eller som har en balansomslutning på 1,5 miljoner kronor ska ha en revisor. Uppfyller inte ditt företag dessa villkor kan du klara dig utan revisor. Om du ändå behöver eller vill ha en revisor kan du välja mellan en godkänd och en auktoriserad revisor som i allmänhet är lite dyrare.

Var hittar jag min revisor

Då du har bestämt dig för att anlita en revisor och även vilken typ av revisor du behöver kan du söka på nätet. Du kan till exempel skriva in sökorden revisor och Västerås i din sökmotors sökfönster. Du kommer då att få ett stort antal träffar. Begär sedan in offerter från de som du tycker verkar passa dig och ditt företag. En årlig revision innebär en kvalitetssäkring av din bokföring.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *